Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση: Μεικτοί και αμιγείς χώροι

Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση: Μεικτοί και αμιγείς χώροι Facebook Twitter
0

Καθιέρωση διαβαθμισμένης κάλυψης σε κλειστούς (σινεμά, εστιατόρια, θέατρα κ.α), αλλά και ανοιχτούς χώρους (όπως γήπεδα και μεγάλα κέντρα διασκέδασης) όπου υπάρχει συγχρωτισμός ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

Όπως δήλωσε ο υπουργός στην ενημέρωση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας εστίασης και ψυχαγωγίας, δημιουργούνται δύο χώροι, οι αμιγείς και οι μεικτοί. 

Στους αμιγείς χώρους θα μπορούν να βρίσκονται οι πλήρως εμβολιασμένοι ή εκείνοι που έχουν νοσήσει με τον κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες. Στους χώρους αυτούς δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Οι επισκέπτες θα χρειάζεται να προσέρχονται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη βεβαίωση νόσηςη.


Στους μεικτούς χώρους (από το 25-75% της πληρότητας) θα επιτρέπονται όσοι υπάγονται στην κατηγορία των αμιγών χώρων και όσοι έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού, μοριακό ή ράπιντ. Στους χώρους αυτούς θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, εναπόκειται στην ευχέρεια του επιχειρηματία στο το πού θα ανήκει η επιχείρησή του, κάτι που θα δηλώνει σε κεντρική πλατφόρμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να υπάρχει ειδική σήμανση.

Θα προβλεφθούν έλεγχοι και συγκεκριμένες κυρώσεις για τους χώρους αυτούς.

Δίνει κίνητρα για τον εμβολιασμό, αφού στους αμιγείς χώρους αυξάνεται η πληρότητα και φτάνει στο 85% σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα (σε αυτά τα δυο με χρήση μάσκας), ενώ την ίδια ώρα η πληρότητα στους μεικτούς χώρους θα είναι 50%.

Στο 85% θα είναι η πληρότητα και για τους αμιγείς υπαίθριους χώρους καθημένων, ενώ κλιμακωτή είναι η ποσόστοστη και κάτω του 75% για του μεικτούς.

Για τα κλαμπ και τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους διασκέδασης η πληρότητα για τους αμιγείς χώρους είναι στο 60%, ενώ αντίστοιχα στους μεικτούς φτάνει στο 25%.

Τέλος στα γήπεδα (ανοικτά και κλειστά) θα έχουν πρόσβαση (με μάσκα) σε ποσοστό 85% μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους.


Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως υπάρχει τριπλός στόχος στα νέα μέτρα. 

  • Πρώτον, να εξυπηρετηθεί το εγχειρημα του εμβολιασμού, να προσέλθουν όσοι περισσότεροι πολίτες στα κέντρα.
  • Δεύτερον, να δημιουργηθεί πλέγμα προστασίας της δημόσιας υγείας σε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό. 
  • Τρίτον, να αποκατασταθεί σταδιακά η ελευθερία των πολιτών εκείνων που έχουν ήδη εμβολιαστεί. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM