ΔΕΘ - Αλέξης Τσίπρας: «Ύφεση και εργασιακός μεσαίωνας»

ΔΕΘ: Live η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά αυτή την ώρα από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

«Κανένα τέχνασμα επικοινωνίας δεν μπορεί να καλύψει σήμερα το κενό ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία και να εκτονώσει την κοινωνική δυσαρέσκεια που γεννούν πολιτικές με βαθύτατα ταξικό και αντιλαϊκό πρόσημο που εφαρμόζονται», σημείωσε στην εισαγωγή του ο πρώην πρωθυπουργός. 

«Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από τους νεόπλουτους, ούτε από τους βαθύπλουτους δήθεν ευεργέτες που στην κρίση όμως έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και επενδύουν σήμερα τα λεφτά τους σε off shore για να μην φορολογούνται», δήλωσε, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως, «όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις του αλλά έχει κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα». 

«Αντί για λιγότερους φόρους, η ελληνική κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια βαθιά ύφεση, στασιμότητα μισθών, μείωση εισοδημάτων και πλέον μπροστά σε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας (....) Αντί για καλύτερες δουλειές έχουμε την γενίκευση του εργασιακού μεσαίωνα, με κατάργηση της 8ωρης εργασίας, με νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, με αποκαθήλωση των εργασιακών δικαιωμάτων και με καθήλωση του κατώτατου μισθού».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κυβερνά «για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας, για μία ελίτ λίγων και ισχυρών». 

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να κινηθεί σε έξι κεντρικούς άξονες για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, την υγεία και την παιδεία. Παράλληλα, αναμένεται να προτείνει παρεμβάσεις στην οικονομία, προτείνοντας δέσμη μέτρων για την ανάσχεση της ακρίβειας. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM