ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δείπνο Μητσοτάκη με τους ηγέτες των Βαλκανίων- Φον ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ και Ζελένσκι παρόντες

maj;imoy Facebook Twitter
Η φωτογραφία των ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Άτυπο δείπνο παραχωρεί αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρέθηκε για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη σήμερα στην Αθήνα.

Εκτός από τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στο άτυπο δείπνο που παραθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το «παρών» δίνουν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στο επίκεντρο του άτυπου δείπνου βρίσκεται η διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

maj;imoy Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν/ Φωτ. Euronikinissi

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους προέδρους της Μολδαβίας και Μαυροβουνίου και με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου.

Υπενθυμίζεται πως δεν προσκλήθηκε ο Έντι Ράμα- λόγω της προφυλάκισης του Φρέντι Ράμα- αλλά ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, ο οποίος δεν θα δώσει το παρών.

maj;imoy Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης, Μισέλ Σαρλ/ Φωτ. Euronikinissi

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μετά το τετ α τετ που είχαν παραχώρησαν κοινές δηλώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία» ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο.

Εξέφρασε την στήριξή του στον ουκρανικό λαό λέγοντας ότι «Και η δική μας χώρα γνώρισε στο παρελθόν αναθεωρητισμό άλλων χωρών» ενώ επανέλαβε ότι «Η Ελλάδα θα είναι παρούσα και στην τιτάνια προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με έμφαση στην Οδησσό.

«Αγαπητέ Βολοντίμιρ καλωσήρθες στην Αθήνα, «μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε, πολέμα, γιατί η πέτρα, το σίδερο και το ατσάλι δεν αντέχουν. Οι άνθρωποι αντέχουν» είπε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφιερώνοντάς του στίχους του Νίκου Καζαντζάκη.

maj;imoy Facebook Twitter
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι/ Φωτ. Euronikinissi

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην Αθήνα. Ευχαριστώ για την προσοχή στην Ουκρανία. Σήμερα έχουμε συζητήσει προτεραιότητες με τον κ. πρωθυπουργό για να τερματίσουμε την εισβολή, μας χρειάζεται η βοήθεια της Ελλάδας στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16».

Σημείωσε δε, πως «Είναι σημαντική η βοήθεια για την πόλη της Οδησσού και της παρευξείνιας περιοχής, είναι σημαντικό ότι ελληνικές εταιρείες είναι έτοιμες να μεταφέρουν τα ουκρανικά σιτηρά».

maj;imoy Facebook Twitter
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σαρλ Μισέλ/ Φωτ. Euronikinissi
maj;imoy Facebook Twitter
Η φωτογραφία των ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου/ Φωτ.: Eurokinissi
Πολιτική
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM