Μητσοτάκης σε Ζελένσκι «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία»

Μητσοτάκης σε Ζελένσκι «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Κοινές δηλώσεις κάνουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έφτασε στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως υπεγράφη κοινή δήλωση για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι αντίθετη σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο.

«Και η δική μας χώρα γνώρισε στο παρελθόν αναθεωρητισμό άλλων χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα θα είναι παρούσα και στην τιτάνια προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με έμφαση στην Οδησσό.

«Αγαπητέ Βολοντίμιρ καλωσήρθες στην Αθήνα, «μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε, πολέμα, γιατί η πέτρα, το σίδερο και το ατσάλι δεν αντέχουν. Οι άνθρωποι αντέχουν» είπε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφιερώνοντάς του στίχους του Νίκου Καζαντζάκη.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην Αθήνα. Ευχαριστώ για την προσοχή στην Ουκρανία. Σήμερα έχουμε συζητήσει προτεραιότητες με τον κ. πρωθυπουργό για να τερματίσουμε την εισβολή, μας χρειάζεται η βοήθεια της Ελλάδας στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16» είπε μεταξύ άλλων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως «Είναι σημαντική η βοήθεια για την πόλη της Οδησσού και της παρευξείνιας περιοχής, είναι σημαντικό ότι ελληνικές εταιρείες είναι έτοιμες να μεταφέρουν τα ουκρανικά σιτηρά».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου ενώ στη συνέχεια θα παραβρεθεί στο δείπνο που παραθέτει στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αυτή είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και πρώτη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατόπιν της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα στην Αθήνα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα συναντηθεί για πρώτη φορά στο άτυπο δείπνο που οργανώνει ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων παρουσία της ηγεσίας της ΕΕ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM