Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Βλάση και Συρίγου

Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Βλάση και Συρίγου Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Δεκτά έγιναν από την ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα των δικαστικών αρχών για άρση ασυλίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Βλάση και Άγγελου Συρίγου.

Για τον κ. Βλάση το αίτημα αφορούσε «αδίκημα ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση», ενώ για τον κ. Συρίγο «για το κακούργημα της απιστίας στρεφομένης αμέσως κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου».

Τοποθετούμενος, ο κ. Συρίγος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεσή του. Όπως είπε, η υπόθεση ανάγεται στο 2005 και αφορά στη γνωμοδοτική συμμετοχή του σε υπόθεση διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ, από το υπ. Εξωτερικών, για κατασκευή σχολείων στη Σρι Λάνκα, η οποία επλήγη από φυσική καταστροφή.

«Το βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο τα στοιχεία απεστάλησαν στον Εισαγγελέα 2016; Διότι η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε να βρει σκάνδαλα» είπε ο κ. Συρίγος. Ο κ. Βλάσης δεν τοποθετήθηκε στην ολομέλεια.

Στην ψηφοφορία για τον κ. Βλάση καταγράφηκαν 163 «Ναι» και 3 «Όχι», σε σύνολο 166 παρόντων βουλευτών. Στην ψηφοφορία για τον κ. Συρίγο καταγράφηκαν 148 «Ναι» και 4 «Όχι», επί 152 παρόντων βουλευτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
«"Το βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο τα στοιχεία απεστάλησαν στον Εισαγγελέα 2016; Διότι η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε να βρει σκάνδαλα" είπε ο κ. Συρίγος.»Άρα τι μας λέει ο κατηγορούμενος; Ότι έπρεπε να θάψουν τα στοιχεία όπως τα έθαβαν επί 10 χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Αν είναι αθώος δεν έχει κάτι να φοβάται, άλλωστε γι'αυτό δε ζητά ο ίδιος άρση της ασυλίας του;
Αυτό που προφανώς εννοεί είναι ότι δεν βλέπει σκάνδαλο και συνεπώς ότι δεν υπήρχε τίποτα για να θαφτεί ή να ξεθαφτει. Τα λοιπά θα μας τα πει το δικαστήριο. Εγώ κρατάω την έντιμη του στάση, που είναι σε πλήρη αντίθεση με τους Συριζαιους που επουδενί δεν ήθελαν να βρεθούν σε δικαστήριο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ