Βουλή: Ένταση ανάμεσα σε Τσίπρα και Γεραπετρίτη, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Ένταση ανάμεσα σε Τσίπρα και Γεραπετρίτη, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι τόνοι ανέβηκαν έπειτα από μία φράση που είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, που ανέβηκε στο βήμα μετά τον Αλέξη Τσίπρα

«Ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε», είπε ο κ. Γεραπετρίτης πριν ξεκινήσει την ομιλία του, μετά την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε πρόωρες εκλογές.  

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα. Διαμαρτυρήθηκαν όρθιοι, ενώ κάποιοι φώναζαν «ντροπή». Ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη. «Παρακαλώ, ησυχία, είναι εδώ ο αρχηγός σας και ζητά τον λόγο. Με εμποδίζετε να του τον δώσω», είπε επανειλημμένα, προτού τελικά επανέλθει η ηρεμία. 

Βουλή: Ένταση ανάμεσα σε Τσίπρα και Γεραπετρίτη, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, που σημείωσε ότι «για πρώτη φορά» παρεμβάλλονται δύο υπουργοί ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό. 

«Έρχεστε να απαντήσετε σε εμένα. Δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ. Δεν είστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού σε αυτό το κοινοβούλιο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη. 

«Όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Σας ζητώ να ανακαλέσετε. Δεν είμαι υποχρεωμένος ούτε να σας ακούσω, ούτε να σας απαντήσω. Θα ακούσω τον αρχηγό σας. Και κάτι τελευταίο, εσείς που ήσασταν αυτός που δηλώσατε ότι και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε, το ίδιο ακριβώς θα ήταν, είστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. 

Απαντώντας του, ο κ. Γεραπετρίτης του υπενθύμισε ότι είναι βουλευτής Επικρατείας. «Είναι προσβλητικό για το κοινοβούλιο αυτό που είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό. Η μομφή ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού είναι προσβολή προς τους βουλευτές Επικρατείας. Ας την απευθύνει και στους δικούς του βουλευτές», είπε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ