Βουλή: Εισήγηση για άρση της ασυλίας δύο βουλευτών που πήγαν σε πανηγύρια

Βουλή: Εισήγηση για άρση της ασυλίας δύο βουλευτών που πήγαν σε πανηγύρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) εισηγήθηκε η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής προς την ολομέλεια, επειδή το καλοκαίρι συμμετείχαν σε πανηγύρια στα οποία παραβιάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα.

Η συνεδρίαση έγινε σε υψηλούς τόνους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν- σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»- ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία της κ. Πούλου, επειδή αν και συμμετείχε στο πανηγύρι, δεν χόρεψε. Αντιθέτως, ζήτησαν να αρθεί η ασυλία του κ. Κουτσούμπα, επειδή φωτογραφίες τον εμφανίζουν να «σέρνει» τον χορό.

Ένταση προκλήθηκε και λόγω του αιτήματος βουλευτών της αντιπολίτευσης να εξεταστεί αν η συμμετοχή σε πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο καθηκόντων των βουλευτών.

Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση για την άρση ασυλίας και των δύο βουλευτών, με σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στην άρση ασυλίας του κ. Κουτσούμπα και ψήφισε «κατά» σε ό,τι αφορά την κ. Πούλου. Το ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια. Ο Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής της ΝΔ, πήγε κόντρα στη θέση του κόμματός του και τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας των δύο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας: Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου;

Πολιτική / Τσίπρας: Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου;

«Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους και υπουργούς, που αντί να δουλεύουν τρέχουν και κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις; Μαζέψτε τους βουλευτές σας»
THE LIFO TEAM
Γιάννης Πανούσης: «Ως υπουργός είδα πώς λειτουργεί η διαπλοκή και η συγκάλυψη»

LiFO politics / Γιάννης Πανούσης: «Ως υπουργός είδα πώς λειτουργεί η διαπλοκή και η συγκάλυψη»

H Βασιλική Σιούτη μιλά με τον Γιάννη Πανούση, καθηγητή εγκληματολογίας και πρώην υπουργό στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, για την ύπαρξη υπόγειων διακομματικών μηχανισμών συγκάλυψης και για τις αθέατες πλευρές της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ