Βερναρδάκης: "Η συσχέτιση της Κεραμέως με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή"

βερναρδάκης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, επανέρχεται στο ζήτημα των δήλωσεών του για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επιμένοντας πως έκανε «μεγάλο ατόπημα», αλλά συνεχίζοντας την κριτική στο πρόσωπό της. 

Ο τέως υπουργός είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων με το ερώτημά του: «Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;»

«Έκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα και θέλω να το δηλώσω δημοσίως. Έκανα μια πολύ ατυχή παρομοίωση που ενείχε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακρότητας, αστοχίας και τοξικότητας και σε αυτό θέλω να είμαι ειλικρινής» επεσήμανε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως μία παρομοίωση της υπουργού με τη Μήδεια, πιθανώς να μην είχε φέρει αντιρρήσεις. Ειδικότερα, είπε: «Ζήτησα συγνώμη, διότι ακριβώς ενώ ξεκινάς θέλοντας να κάνεις μια παρομοίωση, αν έλεγα παραδείγματος χάρη ότι η κα υπουργός είναι η Μήδεια της δημόσιας παιδείας, πιθανώς να μην υπήρχε κάποια αντίρρηση. Αλλά, η εμπλοκή με ένα πρόσωπο της δημοσιότητας που είναι από τις πιο επώδυνες υποθέσεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, δημιουργεί συνειρμούς που είναι αρνητικοί».

Παραδέχθηκε πως δεν συνεκτίμησε το συμβάν αυτό και νόμιζε πως το μήνυμά του θα ήταν «πιο χαλαρό». 

«Ήταν μια παρομοίωση που ήθελα να δείξω ότι η πολιτική της κυρίας υπουργού "πνίγει" τη δημόσια Παιδεία, όπως μια σύγχρονη Μήδεια μπορεί να πνίξει τα παιδιά της. Βεβαίως, επειδή το πρόσωπο αυτό είναι απολύτως τοξικό και αυτή η συσχέτιση είναι πραγματικά εξωφρενική. Η συσχέτιση με τη Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή. Και θέλω να πω ότι στην παρομοίωση αυτή κάνω ένα δεύτερο ατόπημα, επίσης πολύ σοβαρό, αμφισβητώ το τεκμήριο αθωότητας που έχει το πρόσωπο αυτό. Θέλω και για αυτό να ζητήσω συγνώμη, γιατί κάνω μια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας» είπε ο ίδιος. 

Επέμεινε πως έκανε λάθος «προσπαθώντας να κάνω μια παρομοίωση που να γίνει άμεσα κατανοητή» και ξεκαθάρισε πως «δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι η υπουργός ταυτίζεται με μια κατηγορούμενη για τέτοια εγκλήματα, εννοείται αυτό. Γι’ αυτό και δεν είπα ότι ταυτίζεται με το όνομα, έβαλα πρώτα ερωτηματικό και είπα Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας με ερωτηματικό. Μην δικαιολογούμαι, είναι σαφές ότι υπέπεσα σε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα». 

Σε ερώτηση για το εάν η τοποθέτησή του έπληξε το κόμμα του, παραδέχθηκε πως «έκανα μια ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς μετατοπίστηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ενώ σημείωσε πως θα αναλάβει την ευθύνη του «ατοπήματος» και στο Κοινοβούλιο. 

«Δεν νομίζω ότι τίθεται ζήτημα διαγραφής, αλλά αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ» σημείωσε, ερωτώμενος εάν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Σχόλιο για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή χθες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αθλιότητες» του κ. Βερναρδάκη. «Είμαι περίεργος εάν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει μία προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας. Αυτό που είδαμε χθες δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αυτός ο βερναρδακισμός, είναι πολακισμός, είναι ο συριζαϊκός φαρισαϊσμός, είναι αυτό που έχει αποκληθεί ως εκτσογλανισμός της κοινωνίας. Είναι ο κανόνας στο κόμμα σας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα» είπε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν εγώ έκανα ένα σχόλιο τοξικό, η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού ήταν μια αναπαραγωγή της τοξικότητας στη νιοστή. Γιατί έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί και θα ήθελα σήμερα να το διευκρινίσει, συνέδεσε την έκρηξη (σ.σ. στον όμιλο Real Group) με την κριτική που άσκησε σε εμένα ο σταθμός. Θέλω να πιστεύω ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου, γιατί αν το είπε συνειδητά υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, θεσμικό και θα πρέπει να το δούμε σε διαφορετικό επίπεδο. Κατά τη γνώμη μου ο πρωθυπουργός είναι ο μεγαλύτερος, συστηματικότερος παίκτης ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού που θα στηριχθεί στην τυφλή πόλωση και στην απόλυτη τοξικότητα των fake news. Κινείται και έχει κινηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα εγχειρίδια των fake news» απάντησε ο βουλευτής. 

«Εννοείται ότι του έκανα ένα δώρο» παραδέχθηκε, συμφωνώντας σε σχετικό σχόλιο του δημοσιογράφου.

«Επιζητώ μια σοβαρή ποιότητα στον δημόσιο διάλογο, θεωρώ ότι αυτό που έκανα δεν συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο γι’ αυτό κάνω την αυτοκριτική μου και ζητώ δημοσίως συγνώμη» είπε σε άλλο σημείο και καταλήγοντας δήλωσε ενοχλημένος για τα περί «βερναρδακισμού». «Γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει Πολακισμός πολλώ δεν μάλλον Βερναρδακισμός».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ