Βαρουφάκης και Γκάλμπρέιθ εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στους Ν.Υ. Τimes

Βαρουφάκης και Γκάλμπρέιθ εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στους Ν.Υ. Τimes Facebook Twitter
18

Γιάνης Βαρουφάκης και James Galbraith, καθηγητές του Lyndon B. Johnson School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας, χαρακτηρίζουν ευεργετική μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινό τους άρθρο στους Ν.Υ. Τimes. Όπως σημειώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη, γιατί μπορεί να αλλάξει μια πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις», σημειώνουν οι δύο οικονομολόγοι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει την  αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική.  

Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι η Ευρώπη, η οποία με την λιτότητα και τους όρους των δανείων της έχει αποτύχει παταγωδώς.

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα οι Ευρωπαίοι αναζητούν ευκαιρίες ώστε να «φορτώσουν» μέρος του κόστους της ελληνικής διάσωσης σε αυτούς. Για αυτό το λόγο θα έβλεπαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αντίδραση στην  ευρωπαϊκή πολιτική ως ανακούφιση για τις αγορές.

Στο τέλος του άρθρου Βαρουφάκης και Γκάλμπρέιθ, γράφουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταπολεμήσει την πείνα και τη Χ.Α. και θα επιδιώξει μεταρρυθμίσεις για τη σωτηρία του ευρωπαϊκού σχεδίου. «Αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό για τις ΗΠΑ», είναι το μήνυμα των δύο οικονομολόγων προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM