Αθανασίου: Οι δικαστές αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν

Αθανασίου: Οι δικαστές αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν Facebook Twitter
0

Οι δικαστές αντιστέκονται και θα αντιστέκονται, είτε με αυτή την κυβέρνηση είτε με άλλη, γιατί μόνος στόχος τους είναι η προάσπιση της δικαιοσύνης, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Αυτά τα νέα παιδιά που είναι σήμερα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν υπηρετούν τα κόμματα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου η κυβέρνηση με τις επιθέσεις της εναντίον της δικαιοσύνης αναζητεί άλλοθι. «Προσπαθούν να πουν ότι η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις υπέρ της εργοδοσίας ενώ ξέρουν ότι ο Άρειος Πάγος έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του την πιο φιλεργατική νομολογία», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός διέψευσε ότι έδωσε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών λέγοντας ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου χαρίτων, την οποία ο ίδιος ως υπουργός την υπέγραψε ως όφειλε και την παρέπεμψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν ο μόνος αρμόδιος να δώσει χάρες.

Όπως διευκρίνισε ο συγκεκριμένος κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος όχι με εκείνη τη χάρη, αλλά αργότερα, με αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων.

«

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM