Άρση ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Άρση ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας Facebook Twitter
1

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφασίστηκε με ψήφους 8-2 από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη συνεδρίασή της. Η άρση ασυλίας αφορά δύο μηνύσεις σε βάρος του Παύλου Πολάκη που είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στην προηγούμενη Βουλή.

Η πρώτη δικογραφία κατά του Παύλου Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας. Η δεύτερη υπόθεση αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή. 

«Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μια επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα» είχε ανακοινώσει χθες, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης. 

Την οριστική απόφαση θα λάβει, μέσω ψηφοφορίας, η Ολομέλεια της Βουλής που θα συνέλθει για το θέμα στις 31 Ιουλίου.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

LiFO politics / «Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της OpinionPoll Ζαχαρίας Ζούπης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και εξηγεί πως αν τα κόμματα δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψιν, θα τα βρουν μπροστά τους ως γενικευμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια