Με την ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα στην Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 

Απόψε τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη από τη Νέα Δημοκρατία. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, αφού προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει την αυλαία. Το κλίμα πόλωσης αναμένεται να κορυφωθεί απόψε καθώς εκτιμάται πως Τσίπρας και Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν πάλι τα ξίφη τους και θα επικρατήσουν έντονοι τόνοι όπως έγινε την πρώτη μέρα.

 

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ άσκησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι αντιμετώπισε τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. «Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας», είπε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι δεν είναι αυτός που έδειξε έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του, αλλά τα στελέχη της ΝΔ που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα.

 

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, με αιχμές για τις διακοπές του, αλλά και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία καταλόγισε υποκρισία, άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Το ΚΚΕ σημειώνει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει ταξική μεροληψία υπέρ του κεφαλαίου. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε σε αυτή την κυβέρνηση ούτε στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε το Ποτάμι.

 

Οι αναφορές για τις σχέσεις της οικογένειας Τσίπρα με την χούντα και οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα από τις διακοπές στο σκάφος Παναγόπουλου αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και πρωθυπουργού.