Βήμα: Αποκάλυψη για δεκάδες παρακολουθήσεις πολιτικών επί ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένος και Κοτζιάς στη λίστα

Αποκάλυψη για δεκάδες παρακολουθήσεις πολιτικών επί ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένος και Κοτζιάς στη λίστα Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Την περίοδο 2017-2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ είχε συντάξει έγγραφο με τα δεδομένα από φυσικές κυρίως παρακολουθήσεις αλλά και τα προϊόντα υποκλοπών συνομιλιών για τουλάχιστον 30 πολιτικούς (ανάμεσα στους οποίους και 3- 4 υπουργοί), διπλωμάτες, υπηρεσιακά στελέχη, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής, το έγγραφο παραδόθηκε σε υψηλόβαθμα στελέχη της τότε κυβέρνησης, ενώ αντίγραφο κρατήθηκε και στις μυστικές υπηρεσίες, στο οποίο αναφέρονται συναντήσεις και διασυνδέσεις όλων αυτών των προσώπων, πολύ από τους οποίους είχαν σημαντικά πόστα στον τότε κυβερνητικό μηχανισμό. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε φάκελο που είχε σχηματίσει η ΕΥΠ την ίδια περίπου χρονική περίοδο, εμφανίζονται συνομιλίες και SMS πολιτικών με ιδιώτες (ανάμεσα σε αυτούς καταγράφονται τηλεφωνικές επαφές των τότε υπουργών Νίκου Κοτζιά, Πάνου Καμμένου και άλλων), χωρίς όπως φαίνεται αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί με δικαστικές αποφάσεις για άρση απορρήτου, οι οποίες ζητήθηκαν εκ των υστέρων.

Το εξασέλιδο έγγραφο με παρακολουθήσεις και διασυνδέσεις στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συντάχθηκε στο περιθώριο διετούς έρευνας της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2017 για κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Βήμα, στον κύριο φάκελο της έρευνας της ΕΥΠ, περιέχονται οι υποκλοπές συνομιλιών μιας ομάδας 20 υπόπτων προσώπων (αστυνομικών, δικηγόρων, ιδιοκτητών λεσχών, οίκων ανοχής κλπ) που φέρεται να είχαν έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από «προστασίες» και άλλες παράνομες συναλλαγές.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε αργότερα περιέχονταν και φωτογραφίες που είχαν τραβήξει πράκτορες της ΕΥΠ με συναντήσεις υπόπτων, ορισμένοι από τους οποίους φαίνεται ότι προχωρούσαν και σε παραδόσεις χρηματικών ποσών άγνωστης προέλευσης. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ΕΥΠ δεν είχε ζητήσει την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μπορούν να γίνουν επ ' αυτοφώρω συλλήψεις γι' αυτές τις παράνομες συναλλαγές και να διαπιστωθεί τι ακριβώς αφορούσαν. Έτσι οι ύποπτοι αξιωματικοί ή ιδιώτες διατυπώνουν πλέον ισχυρισμό ότι οι φωτογραφίες δεν είναι ευκρινείς και δεν πρόκειται για μεταφορά χαρτονομισμάτων αλλά για «σχέδια ασφαλείας διαφόρων εγκαταστάσεων για τα οποία είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον διάφοροι επιχειρηματίες».

Στο πλαίσιο της έρευνας και με στόχο την διαλεύκανση της δράσης των ύποπτων αξιωματικών, άρχισε μια διαρκής ευρύτερη παρακολούθηση των κινήσεων δεκάδων προσώπων και των διασυνδέσεών τους, οι οποίες περιγράφονται στο εν λόγω εξασέλιδο πληροφοριακό έγγραφο.

Έτσι, μνημονεύονται συναντήσεις κι επαφές υψηλόβαθμων στελεχών επί ΣΥΡΙΖΑ από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Ψηφιακής Πολιτικής, Εξωτερικών αλλά και Προστασίας του Πολίτη, συναντήσεις με υπουργούς, διπλωμάτες, γενικούς γραμματείς υπουργείων, επιχειρηματίες και άλλους πολλούς.

Τέλος, από το εν λόγω έγγραφο προκύπτει πως εκείνη η ομάδα της ΕΥΠ που φέρεται να είχε στόχευση και ειδίκευση στην αντιμετώπιση του εγχώριου «οργανωμένου εγκλήματος» και συμμετείχε στη σύνταξη του εξασέλιδου πληροφοριακού δελτίου είχε πολλά κοινά πρόσωπα με όσους συμμετείχαν και στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένα εξ αυτών των προσώπων, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που είχε μετατεθεί στις αστυνομικές υπηρεσίες, υπέγραφε το αίτημα για την άρση απορρήτου τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Με πληροφορίες από Το Βήμα της Κυριακής

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ