Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική για τη Novartis

Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική για τη Novartis Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ και τις «προειδοποιήσεις» της ΔΗΣΥ, τελικά αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Eπίσης η αντιπολίτευση κατήγγειλε την δικομματική πλειοψηφία ότι «συνεχίζει και κλιμακώνει έναν σχεδιασμό που οδηγεί σε φιάσκο και σπίλωση πολιτικών της αντιπάλων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτούν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται ότι οδήγησε σε αδιέξοδο την Προανακριτική επιτροπή.


Έτσι, όπως είχαν προαναγγείλει η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, αποχώρησαν από την Προανακριτική, επισημαίνοντας ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει ο σχεδιασμός της σκευωρίας.


Από την συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Ως κίνηση «φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου», χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για τη Novartis.

Υπογραμμίζει δε πως «ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι η ΝΔ υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM