Αποβολή της πολιτικής αγωγής για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, προτείνει η εισαγγελέας

Αποβολή της πολιτικής αγωγής για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, προτείνει η εισαγγελέας Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
0

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι πιθανό να βρεθεί χωρίς την παρουσία πολιτικής αγωγής απέναντί της, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εφόσον γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε από τους δικαστές να κάνουν δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης σε ό,τι αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δικαιούνται να παρασταθούν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, τα θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ και οι Αιγύπτιοι ψαράδες, και μόνον σε βάρος των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Αποδεχόμενη τις αιτιάσεις της υπεράσπισης, η Α. Οικονόμου είπε πως το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προστατεύει αποκλειστικά τη δημόσια τάξη ως αυτοτελές και αυτοδύναμο αγαθό και όχι αγαθά ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιωτών.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, οπότε και θα αποφανθούν οι εφέτες για το θέμα της πολιτικής αγωγής, είναι στις 22 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM