Από το 2020 και μέσω ΑΣΕΠ οι 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο, δηλώνει η Ξενογιαννακοπούλου

Από το 2020 και μέσω ΑΣΕΠ οι 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο, δηλώνει η Ξενογιαννακοπούλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Σταδιακά, από το 2020 και μετά και μέσω ΑΣΕΠ, θα πραγματοποιηθεί η πλήρωση των 10.000 θέσεων στο δημόσιο, που θα μείνουν κενές, όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία, σημείωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της στον Real fm.

«Όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου» εξήγησε η αρμόδια υπουργός.

Παράλληλα εκτιμά πως οι προτεραιότητες βρίσκονται στην παιδεία, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, την υγεία, με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και το κοινωνικό κράτος.

Απαντώντας σε κριτική που ασκείται, για το κατά πόσο είναι αναγκαίες αυτές οι προσλήψεις, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται με την έννοια της αποκατάστασης, αλλά γιατί πρέπει να λειτουργήσει το Δημόσιο, καθώς στα χρόνια του μνημονίου έχει υποστεί μια μείωση 20%, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 693.000 το 2009, να έχουν μείνει σήμερα 566.000.

Σημείωσε ακόμα ότι, ενώ με τον κανόνα 1:1 ο αριθμός των προσλήψεων το 2019 αναμένεται γύρω στις 8.000, με την επαναφορά του κανόνα 1:5, μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται περίπου στις 1.400.

«Αυτές οι θέσεις» εξήγησε η υπουργός «ίσα ίσα καλύπτουν τις παραγωγικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας» και διερωτήθηκε «από τι στιγμή που το δημόσιο κρατιέται με το ζόρι όρθιο, πώς ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει η υγεία ή η παιδεία;».

«Άρα ή έχει ατζέντα ιδιωτικοποίησης τμημάτων του δημοσίου ή κοροϊδεύει τον κόσμο» πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"στα χρόνια του μνημονίου έχει υποστεί μια μείωση 20%, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 693.000 το 2009, να έχουν μείνει σήμερα 566.000." Πηγή: www.lifo.grΚαι ; Είχαν δουλειά να κάνουν ή ήταν 693000, επειδή στα χρόνια υπουργίας σημερινού θεσμικού παράγοντα εκετοξεύθηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους ; 'Οτι είμαστε το κράτος της ΕΕ με τον μεγαλύτερο αναλογούντα μ.ό. δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό, το ξεχνάει η κ. Ξενογιαννακοπούλου ;Όχι, προφανώς δεν το ξεχνάει, αλλά με κάτι πρέπει να εξοφλήσει που μπήκε στην κυβέρνηση...Όπως και η κ. Παπακώστα.Κατά τα άλλα, είμαστε έτοιμοι να "απογειωθούμε" στην Οικονομία. Θα μας φυσάνε οι νέοι 10000. Τούρμπο να ζηλεύει και η Ρολς-Ροϊς. ΦάσΤεν σίϊτ μπελτ (...).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ