ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Απάντηση από τον πρέσβη της Ισπανίας για τις δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή Κοτζιά

Απάντηση από τον πρέσβη της Ισπανίας για τις δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή Κοτζιά Facebook Twitter
1

Τη λύπη του που οι δηλώσεις του «παρερμηνεύτηκαν» εξέφρασε ο πρέσβης της Ισπανίας μετά το διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Ισπανίας για την Καταλονία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρέσβης το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δηλώσεις του «έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές αρχές».

Οιι διευκρινίσεις του πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγέρα, έρχονται μετά την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που τον καλούσε να «ανασκευάσει τις ατυχείς δηλώσεις του».


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.


Τέλος, η πρεσβεία της Ισπανίας διαμηνύει πως «οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
1

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ