Αντιδράσεις για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Αντιδράσεις για την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η πρωτοβουλία του Δ' αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σήμερα εντός της Βουλής. 

Ούτε είχε προηγηθεί απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ούτε καν ήταν σε γνώση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η πρωτοβουλία που ανέλαβε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ και Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, να προκαλέσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή.

Η διαχείριση του θέματος από τον κ. Κακλαμάνη προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή Αννέτας Καβαδία.

«Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα στη Βουλή», αναφέρει, σε ανάρτησή της στο twitter, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής απαντούσαν «ουδέν σχόλιον» στις οχλήσεις των δημοσιογράφων.

Πριν από λίγες ημέρες, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας, απευθύνθηκε στο προεδρείο και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Προεδρεύων στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος είχε απαντήσει στην κ. Ζαρούλια ότι ασφαλώς η Βουλή τιμάει τη μνήμη του νεκρού, αλλά ενός λεπτού σιγή δεν προβλέπεται διότι πρέπει να υπάρξει και απόφαση της Διάσκεψης του Προέδρου.

Τελικά, το Σώμα τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Προηγουμένως, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε έγκριση, με ελάχιστους παρόντες βουλευτές στην αίθουσα, αλλά δεν απευθύνθηκε σε κάθε έναν εκπρόσωπο κόμματος ξεχωριστά για να λάβει αυτήν την έγκριση, όπως προκύπτει από τα πρακτικά που τηρήθηκαν.

«Προεδρεύων (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση. Εκ μέρους της Βουλής και επ' ευκαιρία της κηδείας του δολοφονηθέντος συμπατριώτη μας, Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τη χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του συγκεκριμένου ανθρώπου από την αλβανική αστυνομία. Αν έχω την ομόφωνη -γιατί δεν προβλέπεται αλλιώς από τον Κανονισμό- συμφωνία σας, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Υπάρχει αντίρρηση; Όχι. (Στο σημείο αυτό τηρείται στην Αίθουσα ενός λεπτού σιγή). Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χρησιμεύει αυτή η γελοιότητα ως trailer της διακυβέρνησης ΝΔ στο κοντινό μέλλον. Με γραφικούς όπως τον Κακλαμάνη και άλλους σε πρώτο ή δεύτερο ρόλο. Οϊμέ...δεν μας σώζει τίποτα...