Ανδρουλάκης: Προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός

Ανδρουλάκης: Προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Για «κοινής αποδοχής» πρόσωπα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι «δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος πρωθυπουργός». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας «υπήρξαν κακοί πρωθυπουργοί για τη χώρα και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον».

«Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες όπου τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις συγκλίσεις να είναι υψηλού κύρους. Εγώ δεν έχω κυβερνήσει, δεν έχω βλάψει τη χώρα, δεν έχω στήσει υποκλοπές [...] Κάθε 15 μέρες έχουμε και ένα πολιτικό σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την ανοχή του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ισχυρή εντολή με διψήφιο ποσοστό»

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «αν έχουμε ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις. Αν επιτευχθούν, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής».

«Δεν θα είναι ένα πρόσωπο που θα πω εγώ ποιο θα είναι, δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής σε όλη την Ευρώπη. Όποιος είναι στην κυβέρνηση αυτή θα συμφωνήσει στα πρόσωπα. Δεν είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σκιαγράφησε πρόσφατα το πρόσωπο που θα προτείνει ως πρωθυπουργό σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Ο ίδιος τόνισε πως πρωθυπουργός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, εμμένοντας, ωστόσο, στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM