Για τον κίνδυνο ενός «πραγματικού πολέμου φτώχειας» στην Ελλάδα, προειδοποιεί με συνέντευξη του στην Bild, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο Χατζημαρκάκης τονίζει επίσης ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 30.000 άστεγοι και όπως λέει στις χωματερές της Αθήνας ανταγωνίζονται οι πιο φτωχοί Έλληνες με τους παράνομους μετανάστες για τα αποφάγια. Διερωτάται δε ο ευρωβουλευτής, αν η Ευρώπη θέλει να διακινδυνεύσει ένα πραγματικό πόλεμο, λόγω της φτώχιας στην Ελλάδα προειδοποιώντας  ότι το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή  τραγωδία.

 

Στην ίδια συνέντευξη ο Χατζημαρκάκης τονίζει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ότι  «η καλύτερη και ριζοσπαστικότερη λύση» θα ήταν η διάλυση του υπουργικού συμβουλίου και ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Λουκά Παπαδήμο. «Ο Μάριο Μόντι μας δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα» σημειώνει.

 

Ακόμη, επιρρίπτει τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση το ελληνικό πολιτικό σύστημα, στο καθεστώς ευνοιοκρατίας και στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους πολίτες. Επίσης προτείνει να αλλάξει η χώρα το διεθνές της όνομα από Greece σε Hellas για να κάνει μια καινούργια αρχή, καθώς όπως λέει,  «το όνομα της χώρας έχει για πολλούς ταυτιστεί με το σάπιο πολιτικό σύστημα».  «Στο πλαίσιο μιας πραγματικής καινούργιας αρχής, πρέπει να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και να οριστεί το "Hellas" ως η ονομασία σε όλες τις γλώσσες. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα» εξηγεί ο κ. Χατζημαρκάκης.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr