Ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση διασώστη από την ΠτΔ και το «ανακοίνωσε» με ανάρτηση ο Κ.Μπογδάνος

Ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση διασώστη από την ΠτΔ και το «ανακοίνωσε» με ανάρτηση ο Κ.Μπογδάνος Facebook Twitter
0

Επ' ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε 30 προσωπικότητες, αλλά από την λίστα αφαιρέθηκε ένας διασώστης, οποίος τελικά δεν θα παρασημοφορηθεί.

Ο λόγος για τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, διασώστη και συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές, που θα δεχόταν σήμερα από την ΠτΔ τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος αλλά τελικώς το όνομά του αφαιρέθηκε από την λίστα. 

Μάλιστα την ακύρωση της παρασημοφόρησης γνωστοποίησε στους ακολούθους του σε Facebook και Twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, χαρακτηρίζοντας τον διασώστη «επιθετικό επικριτή της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων». «Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί», έγραψε ο βουλευτής. 

Η πρώτη αντίδραση του διασώστη

Ο ιστότοπος Τvxs επικοινώνησε με τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, που βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης στη Σικελία, όπως σημειώνει η αρθρογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη. Όπως προκύπτει, ο βουλευτής έκανε την ανάρτησή του 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και ο διασώστης ειδοποιήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μετά την ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου. 

«Μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα  από το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι "με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου"», δήλωσε ο διασώστης, χωρίς ο εκπρόσωπος του υπουργείου να διευκρινίσει ποια είναι τα «νέα δεδομένα», σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Όπως είχε γίνει γνωστό χθες, οι παρασημοφορήσεις θα γίνονταν μετά από τη σχετική πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών. Προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί καμία επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα, αλλά το όνομα του διασώστη έχει αφαιρεθεί πλέον από την λίστα στην ιστοσελίδα της Προεδρίας. 

Το LiFO.gr επικοινώνησε με το ΥΠΕΞ, από όπου η αρμόδια διεύθυνση παρέπεμψε για το ζήτημα της διαγραφής του διασώστη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με κάποιον αρμόδιο από το Προεδρικό Μέγαρο. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ