Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχονται 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έρχονται 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Τη διενέργεια 50.000 δωρεάν απογευματινών χειρουργείων επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open ανέφερε πως θα ανακοινωθούν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να μειωθεί η λίστα όσων περιμένουν πολύ καιρό για να χειρουργηθούν. Επίσης ο σχολίασε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας με τα χειρουργεία, με την έλλειψη των αναισθησιολόγων.

Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ισχύει αλλά θέλω να κάνω την επίσημη ανακοίνωση για το πώς θα λειτουργήσει αυτό. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα γίνει συνέντευξη τύπου. Μεγαλύτερη προτεραιότητα θα έχει όποιος έχει την μεγαλύτερη αναμονή στη χώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν 2-3 χρόνια».

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως «υπάρχει πρόβλημα στα χειρουργεία από την έλλειψη των αναισθησιολόγων. Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι πανευρωπαϊκό. Εκτός από τις μετακινήσεις που ήδη αποφασίσαμε από την Παρασκευή για να σταματήσει η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, προκηρύσσουμε αύριο και τις τρεις προβλεπόμενες θέσεις αναισθησιολόγων πλήρους απασχόλησης, μονίμων. Το οργανόγραμμα του νοσοκομείο προβλέπει 11 αναισθησιολόγους, υπηρετούν 8 άρα 3 θέσεις μπορούμε να προκηρύξουμε. Δεν είμαι αισιόδοξος πως η πρόσληψη θα γίνει αμέσως, το αντίθετο. Μια πρόσληψη ενός γιατρού έχει μια διαδικασία από τον νόμο αλλά πρέπει να έρθουν και οι γιατροί. Οι περισσότερες προκηρύξεις που κάνουμε είναι άγονες, ειδικά για τους αναισθησιολόγους, δεν έρχεται κανένας ενδιαφερόμενος».

«Το μεγαλύτερο έλλειμμα των αναισθησιολόγων στην Ελλάδα σήμερα με πολύ μεγάλη διαφορά το έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση στο Αγλαΐα Κυριακού είναι εξαιρετικά καλύτερη από ότι στο Ιπποκράτειο. Εκεί για να κάνουμε τις εφημερίες, έχουμε επιτάξει αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα και τους φέρνουμε με το ζόρι στο ΕΣΥ για να κάνουν εφημερίες. Η Αθήνα είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε κάνει 7 φορές προκήρυξη για θέση αναισθησιολόγων και ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί» συμπλήρωσε. 

«Ένας από τους βασικούς λόγους που ξεκινάμε την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων ως ένα πρώτο μέτρο είναι γιατί πιστεύουμε πως η περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις θα κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική και τελικά με περισσότερες αμοιβές» τόνισε ο υπουργός. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM