Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης - Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ

Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης - Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
14

Το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια πέρασε από την επιτροπή της Βουλής, την ώρα που οι βουλευτές του έτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού αποφάσισαν να το καταψηφίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο βουλευτής του κόμματος Β. Κόκκαλης είχε δηλώσει ότι οι ΑΝΕΛ επιφυλάσσονται, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση ο έτερος βουλευτής Κ. Κατσίκης δήλωσε ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Η αλλαγή στην στάση των ΑΝΕΛ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της στάσης του Ποταμιού το οποίο ενώ δήλωσε δια του βουλευτή του Ι. Φωτήλα ότι επιφυλάσσεται για τη συζήτηση στην Ολομέλεια, τελικώς ψήφισε «ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τη θέση της στην Ολομέλεια, την ώρα που η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν. Το ΠαΣοΚ με τη σειρά του ψήφισε θετικά επί της αρχής, ενώ «ναι» ψήφισε και η Ένωση Κεντρώων.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM