Πρόντι: Να μη γίνει η Αθήνα το δικό μας Σεράγεβο

Πρόντι: Να μη γίνει η Αθήνα το δικό μας Σεράγεβο Facebook Twitter
1

Για τον κίνδυνο να γίνει η Αθήνα «το δικό μας Σεράγεβο» προειδοποιεί την Ευρώπη ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην Πρόεδρος της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι.

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, διότι μία τέτοια αποτυχία θα ήταν πολύ σοβαρή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόντι, σημειώνοντας ότι θεωρεί πωςθα επιτευχθεί τελικά συμφωνία γιατί ούτε  η Μέρκελ, ουτε ο Γιούνκερ αλλά ούτε και η Λαγκάρντ θα αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη.

"Θα ήθελα να δω πώς η (Αγγελα) Μέρκελ, ο (Ζαν-Κλοντ) Γιουνκέρ και η (Κριστίν) Λαγκάρντ θα αναλάβουν την ευθύνη να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη", δηλώνει ο Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στην La Repubblica.

Η ιστορία κινείται σε κύκλους , "ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε εξαιτίας ενός ασήμαντου γεγονότος. Αλλά ελπίζω ότι η Αθήνα δεν θα γίνει το δικό μας Σαράγεβο", προσθέτει.

Τονίζει επίσης ότι η απουσία συμβιβασμού Ελλάδας0ευρωζώνης είναι « ένα αδιανόητο γεγονός", και θεωρεί ότι μια αποτυχία θα ήταν "παταγώδης". Όπως λέει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι σαν 'μισοψημένο ψωμί' και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις.  

Αν υπήρχε μια πραγματική ευρωπαϊκή αρχή τότε πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα είχε μπει στην ευρωζώνη, λέει. "Εάν η Ευρώπη θέλει να επιλύσει το θέμα, οφείλει να αντιδράσει άμεσα αποκτώντας μία αυθεντική ομοσπονδιακή αρχή", λέει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια