Για τον κίνδυνο να γίνει η Αθήνα «το δικό μας Σεράγεβο» προειδοποιεί την Ευρώπη ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην Πρόεδρος της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι.

 

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, διότι μία τέτοια αποτυχία θα ήταν πολύ σοβαρή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόντι, σημειώνοντας ότι θεωρεί πωςθα επιτευχθεί τελικά συμφωνία γιατί ούτε  η Μέρκελ, ουτε ο Γιούνκερ αλλά ούτε και η Λαγκάρντ θα αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη.

 

"Θα ήθελα να δω πώς η (Αγγελα) Μέρκελ, ο (Ζαν-Κλοντ) Γιουνκέρ και η (Κριστίν) Λαγκάρντ θα αναλάβουν την ευθύνη να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη", δηλώνει ο Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στην La Repubblica.

 

Η ιστορία κινείται σε κύκλους , "ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε εξαιτίας ενός ασήμαντου γεγονότος. Αλλά ελπίζω ότι η Αθήνα δεν θα γίνει το δικό μας Σαράγεβο", προσθέτει.

 

Τονίζει επίσης ότι η απουσία συμβιβασμού Ελλάδας0ευρωζώνης είναι « ένα αδιανόητο γεγονός", και θεωρεί ότι μια αποτυχία θα ήταν "παταγώδης". Όπως λέει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι σαν 'μισοψημένο ψωμί' και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις.  

 

Αν υπήρχε μια πραγματική ευρωπαϊκή αρχή τότε πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα είχε μπει στην ευρωζώνη, λέει. "Εάν η Ευρώπη θέλει να επιλύσει το θέμα, οφείλει να αντιδράσει άμεσα αποκτώντας μία αυθεντική ομοσπονδιακή αρχή", λέει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr