Κατρούγκαλος: Απευκταίο αλλά πιθανό το ενδεχόμενο της ρήξης

Κατρούγκαλος: Απευκταίο αλλά πιθανό το ενδεχόμενο της ρήξης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

 «Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη", δήλωσε το πρωί σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ ο αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος πάντως εκτίμησε ότι «συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουμε συμφωνία".

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα καλόπιστης διαπραγμάτευσης γιατί αυτή ήταν η εκλογική εντολή που πήρε.

Σημείωσε πάντως ότι αν οι δανειστές στείλουν τελεσίγραφο και πουν ότι "αυτά που μας δώσατε δεν μας φτάνουν, εμείς θέλουμε αυτά και άλλα τόσα", τότε "σε αυτή την περίπτωση αν εμείς θεωρήσουμε ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια εντολής που είχαμε, ξεφεύγει από τα όρια του ανεκτού συμβιβασμού, θα πούμε όχι".

"Σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο αλλά και απίθανο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του όχι" συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Για την επόμενη ημέρα σε μία τέτοια περίπτωση ο υπουργός είπε ότι «λέμε 'όχι' και δοκιμάζουμε στο νέο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο θα έχει διαμορφωθεί, να δούμε πώς θα αντεπεξέλθουμε" .

 "Πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα", σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια