«Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η Βενεζουέλα του Αιγαίου» αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και εμμείνει στις προεκλογικές δεσμεύσεις, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εκτιμώντας ότι οι δυο πλευρές έχουν προς το παρόν αγοράσει χρόνο.

 

 «Στην ουσία δεν έχει επιλυθεί ακόμη απολύτως τίποτα, αλλά αμφότερες οι πλευρές αγόρασαν σε πρώτη φάση τέσσερις μήνες χρόνο. Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας», σημειώνει η εφημερίδα σύμφωνα με την  Deutsche Welle.

 

 «Αν μια σοσιαλιστική κυβέρνηση απαρνείται ''νεοφιλελεύθερες'' μεταρρυθμίσεις, αν ξοδεύει χρήματα που δεν διαθέτει, τότε θα καταλήξει σε ένα σύστημα σαν αυτό της Βενεζουέλας, με διψήφιο δείκτη πληθωρισμού και αυξανόμενες κοινωνικές ταραχές. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να αναλογιστεί κανείς τους κινδύνους που θα δημιουργούσε για την υπόλοιπη Ευρώπη στο πεδίο της ασφάλειας μία Βενεζουέλα στο Αιγαίο – ανάμεσα στα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Εγγύς Ανατολή και διαρκώς αντιμέτωπη με τον πειρασμό να ζητήσει βοήθεια από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αποδυναμώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την Ευρώπη», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr