«Πόσα παίρνετε κύριε Στουρνάρα;»

«Πόσα παίρνετε κύριε Στουρνάρα;» Facebook Twitter
4

Στις 7.342 ευρώ μηνιαίως, «καθαρά» ανέρχεται ο μισθός του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας όπως αναφέρει έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτημα του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Το έγγραφο υπενθυμίζει ότι οι αποδοχές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με το άρθρο 29 του έχοντος ισχύ νόμου Καταστατικού της και επισημαίνεται ότι «ο νέος διοικητής Γιάννης Στουρνάρας ακολουθεί την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού αρχικά 20% και ακολούθως 30% των αποδοχών του, με αποτέλεσμα ο καθαρός μισθός του να είχε διαμορφωθεί προ της αποχωρήσεως του σε 7.342 ευρώ μηνιαίως».

Αναφέρει επίσης ότι «ο διοικητής της ΤτΕ λαμβάνει εκ παραλλήλου την πάγια αποζημίωση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του οργάνου, η οποία ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 257 ευρώ καθαρά, ενώ οι υπηρεσιακές δαπάνες καλύπτονται απολογιστικά βάσει παραστατικών».

Ο Νικολόπουλος στην ερώτηση του ζητούσε να ενημερωθεί αν ο Γιάννης Στουρνάρας θα λάβει μισθό μεγαλύτερο των 15 χιλιάδων ευρώ, ενώ ζητούσε στοιχεία και για μπόνους και έξοδα παραστάσεως και δημοσίων σχέσεων. Επίσης ζητούσε να μάθει πόσοι αστυνομικοί θα διατεθούν για την ασφάλεια του κ. Στουρνάρα.

Στο τελευταίο ερώτημα η Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το βουλευτή ότι «για τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του διοικητή, η ΤτΕ ακολουθεί τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών ασφαλείας».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα δεν κάνουμε διαγωνισμό. Άλλωστε είναι γνωστός ο μισθός των βουλευτών, υπουργών κτλ. Αλλά το άρθρο πια το περιγράφει ("έφαγε τα μούτρα του ο Νικολόπουλος") λες και αποκαλύφθηκε ότι ο Στουρνάρας παίρνει το βασικό μισθό. Ε μη τρελαθούμε κιόλας! Οι μόνοι χαμένοι είμαστε πάντα εμείς!
Σίγουρα εμείς είμαστε οι μόνοι χαμένοι και πρέπει να μειώνονται οι μισθοί οι δικοί τους, και όχι οι δικοί μας!Κατά τη γνώμη μου έφαγε τα μούτρα του όχι γιατί ο μισθός του Στουρνάρα είναι μικρός, αλλά γιατί πήγε να το παίξει ένας από εμάς, ένας λαϊκός ήρωας που τα έβαλε με τον καλοπληρωμένο Στουρνάρα, και τελικά αποδείχτηκε ο ίδιος είναι ίσως και πιο καλοπληρωμένος!