Σύστημα με αμοιβή βάσει απόδοσης προτείνει για το Δημόσιο ο Γιάννης Στουρνάρας, σε απάντηση ερώτησης που είχε κατατεθεί από τους βουλευτές Κουράκο και Νικολόπουλο.

 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ένα τέτοιο σύστημα, σχεδιασμένο προσεκτικά. θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

Ο υπουργός αναφέρει ότι η εφαρμογή ενός «προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων».

Η ερώτηση πάντως αναφερόταν κυρίως στις πληροφορίες ότι ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης λαμβάνει bonus ανάλογο με την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

 

Ο υπουργός Οικονομικών παραθέτει τα στοιχεία που αφορούν στο μισθολογικό κόστος του γενικού γραμματέα Εσόδων και διευκρινίζει ότι πέραν των 4.750 ευρώ δεν καταβάλλεται επί πλέον καμία άλλη αμοιβή, όπως ορίζεται από τον Ν. 4093/2012 και την υποπαράγραφο Ε2 (εδάφιο 6β).

 

Πάντως η πρόβλεψη για bonus έχει δημοσιευτεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr