«Όχι» σε επιστροφή τους κόμματός του στην κυβέρνηση είπε από την Καβάλα όπου βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης, μετά την ανακίνηση του θέματος από την Ντόρα Μπακογιάννη που πρότεινε στον Πρωθυπουργό να καλέσει τη ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει.

 

Νωρίτερα και ο Θ. Μαργαρίτης εμφανίστηκε αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σχολιάζοντας την πρόσκληση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. η οποία είπε στο Real Fm ότι αν θέλει η ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει «μπορεί να το πεί. Εμείς χρειαζόμαστε στήριξη απ’ όπου κι αν προέρχεται».

 

«Η κ. Ασημακοπούλου είχε αντιληφθεί τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ως ευγενική συμμετοχή….Δέσμευση της κυβέρνησης τότε ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, την οποία στη συνέχεια παράτησε. Τώρα είναι αργά», είπε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

 

Ο κ. Κουβέλης είπε σχετικά με την αποχώρηση του κόμματός του από την συγκυβέρνηση:  «Όταν αποφασίσαμε τον Ιούνιο του 2012 να στηρίξουμε κυβέρνηση το κάναμε γιατί θέλαμε να δώσουμε λύση για τη χώρα και την κοινωνία. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία πολιτική σταθερότητα, να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ και να μην οδηγηθεί σε τυπική χρεοκοπία, διότι η ουσιαστική χρεοκοπία είχε επέλθει.

 

Η αποχώρησή μας ήταν το αποτέλεσμα συγκεκριμένων διαφωνιών. Δεν εξασφαλίζονταν ο κοινός συνεργατικός κυβερνητικός τόπος και η κυβέρνηση λειτουργούσε ως μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ στηρίζονταν και είχε συγκροτηθεί από τρεις πολιτικές δυνάμεις. Με δεδομένη την ασκηθείσα πολιτική, με δεδομένη τη διαφωνία μας προς εκείνη την πολιτική, αλλά και την πολιτική που σήμερα ασκείται από την κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν, δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και με μια νέα προγραμματική συμφωνία, όπως ακούστηκε.

 

Προγραμματική συμφωνία είχαμε και τότε όταν συγκροτούσαμε και στηρίζαμε την κυβέρνηση, αλλά η προγραμματική αυτή συμφωνία από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά δεν τηρήθηκε»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr