Σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επερώτηση του προέδρου του Λάους, στα πλαίσια της ώρας του πρωθυπουργού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα, εκτός από τα νέα του μεσοπρόθεσμου. Καθώς η συμφωνία με την ΕΕ, μοιάζει να κλείνει, ο Παπανδρέου στρέφεται στο εσωτερικό μέτωπο.

Παραδέχτηκε, πως τα νέα μέτρα είναι σκληρά, αλλά όχι άδικα, ενώ επανέλαβε πως τόσο η χρεοκοπία, όσο και η κηδεμονία της χώρας είναι διαχρονικά προβλήματα. Ξεκάθαρη στρατηγική που επιδιώκει να σβήσει την τομή που συνιστά ο τελευταίος χρόνος στην πολιτική και οικονομική ζωή της Ελλάδας.

Μάλλον τη θυμηδία προκαλεί η ταύτιση του κινήματος δεν πληρώνω με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή ως υπαίτιους της κατάστασης. Ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά και την κουλτούρα του κινήματος με την οποία καθένας μπορεί να διαφωνεί, περιμένει κανείς από τον πρωθυπουργό -να μπορεί έστω-να διακρίνει τα διαφορετικά μεγέθη και το ειδικό βάρος της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στη συμβολή του δημόσιου χρέους.

Τέλος, ο Παπανδρέου, έπλεξε το εγκώμιο του Καρατζαφέρη, αναγνωρίζοντας του υπευθυνότητα και πατριωτική στάση, μια στάση που επιβεβαιώνει εκείνους που θεωρούν πως το Λάος, ανεξάρτητα από τη γενική έκκληση για συναίνεση, είναι μια πιθανή διακομματική εφεδρεία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr