Στεφανάδης για το τραπέζι στον Μητσοτάκη: Τον κάλεσα για ένα πρόχειρο γεύμα, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα

Στεφανάδης για το τραπέζι στον Μητσοτάκη: Τον κάλεσα για ένα πρόχειρο γεύμα, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα Facebook Twitter
0

Μετά τις αντιδράσεις για το τραπέζι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία, ο βουλευτής δήλωσε ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Ο πρωθυπουργός και συνεργάτες του γευμάτισαν στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ, στον Εύδηλο, το Σάββατο. Εικόνες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν αρκετά άτομα, σε διαφορετικά τραπέζια, αλλά και κάποιους όρθιους, στη βεράντα.

Ο κ. Στεφανάδης δήλωσε ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό για ένα «πρόχειρο και σύντομο γεύμα». Ο βουλευτής συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας «δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι». Στον χώρο, σημείωσε, βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη.

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης παραδέχθηκε ότι οι εικόνες «εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός», με συγκέντρωση κόσμου που «προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά», δεν ήταν «οι πρέπουσες».

Αναλυτικά η δήλωση του Χριστόδουλου Στεφανάδη:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Οι εικόνες από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας έκανε λόγο για «πάρτι κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή» και «συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων» σε μία βεράντα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορωνο-πάρτι της Ικαρίας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ξεπέρασε κάθε όριο.

«Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ποιος πραγματικά είναι: Ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», έγραψε ακόμη σε ανάρτηση στα social media ο κ. Ηλιόπουλος.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM