Τα σενάρια για τον Ιερώνυμο και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Τα σενάρια για τον Ιερώνυμο και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Facebook Twitter
Τα σενάρια για τον Ιερώνυμο και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, που προέκυψε από τον χθεσινό ανασχηματισμό, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην παρίσταται σήμερα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης «καθώς θεσμικά παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού».

Αργότερα ωστόσο, νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για παρουσία του Αρχιεπισκόπου αλλά μόνο στην πρώτη ομάδα των υπουργών και υφυπουργών που θα ορκιστούν.

Τα διάφορα σενάρια, περί παρουσίας του Αρχιεπισκόπου ή όχι εντείνονται, από την σύγκρουση Εκκλησίας - κυβέρνησης μετά και την χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην συμφωνήσει με τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ και να κρατήσει ανοιχτούς τους ναούς αύριο ανήμερα των Θεοφανείων τηρώντας μέτρα ασφαλείας.

«Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανίων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25. Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

Σε ό,τι αφορά στην ορκωμοσία, τα νέα στελέχη της κυβέρνησης θα χωριστούν σε τρεις διαφορετικές ομάδες λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 5.1.2021

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ