Σε τρεις «δόσεις» αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Σε τρεις «δόσεις» αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Facebook Twitter
Σε τρεις «δόσεις» αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Σε τρεις διαφορετικές ομάδες θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 5 Ιανουαρίου ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 σήμερα το μεσημέρι, ανακοινώθηκε το κυβερνητικό σχήμα από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης και στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Αντίθετα, σύμφωνα στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Στέλιος Πέτσας, αλλάζει πόστο καθώς από σήμερα αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μετακίνηση και για τον Μάκη Βορίδη που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, αφήνοντας το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πλέον θα βρίσκεται ο Κώστας Σκρέκας ενώ χρέη υφυπουργού αναλαμβάνει ο Γιώργος Αμυράς.

Στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ τοποθετήθηκε ο Θόδωρος Λιβάνιος ενώ ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αλλαγή και για την υφυπουργό παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που μετακομίζει από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αναλάβει τη θέση της υφυπουργού Τουρισμού, υπό την ηγεσία του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Παιδείας, χαρτοφυλάκιο υφυπουργού αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος.

Ο Σταύρος Καλαφάτης αναλαμβάνει το Μακεδονίας-Θράκης ενώ υπουργοποιείται και η Σοφία Βούλτεψη, ως υφυπουργός Μετανάστευσης, υπό τον Νότη Μηταράκη, που παραμείνει στην θέση του ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Επίσης υφυπουργός αρμόδιος για ειδικά ψηφιακά έργα και το κτηματολόγιο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Γιώργος Στύλιος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM