Σε τρεις «δόσεις» αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Σε τρεις «δόσεις» αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Facebook Twitter
Σε τρεις «δόσεις» αύριο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Σε τρεις διαφορετικές ομάδες θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 5 Ιανουαρίου ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 σήμερα το μεσημέρι, ανακοινώθηκε το κυβερνητικό σχήμα από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης και στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Αντίθετα, σύμφωνα στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Στέλιος Πέτσας, αλλάζει πόστο καθώς από σήμερα αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μετακίνηση και για τον Μάκη Βορίδη που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, αφήνοντας το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πλέον θα βρίσκεται ο Κώστας Σκρέκας ενώ χρέη υφυπουργού αναλαμβάνει ο Γιώργος Αμυράς.

Στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ τοποθετήθηκε ο Θόδωρος Λιβάνιος ενώ ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αλλαγή και για την υφυπουργό παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που μετακομίζει από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αναλάβει τη θέση της υφυπουργού Τουρισμού, υπό την ηγεσία του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Παιδείας, χαρτοφυλάκιο υφυπουργού αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος.

Ο Σταύρος Καλαφάτης αναλαμβάνει το Μακεδονίας-Θράκης ενώ υπουργοποιείται και η Σοφία Βούλτεψη, ως υφυπουργός Μετανάστευσης, υπό τον Νότη Μηταράκη, που παραμείνει στην θέση του ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Επίσης υφυπουργός αρμόδιος για ειδικά ψηφιακά έργα και το κτηματολόγιο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Γιώργος Στύλιος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM