Ο Δένδιας απαντά στον Τσαβούσογλου με ευχές και τρεις συμβουλές

Ο Δένδιας απαντά στον Τσαβούσογλου με ευχές και τρεις συμβουλές Facebook Twitter
Ο Δένδιας απαντά στον Τσαβούσογλου με ευχές και τρεις συμβουλές (Eurokinissi)
0

Απάντηση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω Twitter έδωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προσφέροντας μεταξύ άλλων και τρεις συμβουλές για το μέλλον της Τουρκίας.

Ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε προηγούμενη ανάρτηση του Τούρκου ομολόγου του ανέφερε: «Ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε Μεβλούτ. Καθώς ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, μπορεί το 2021 να είναι η χρονιά των τριών «Α» (Abandon-Aspire-Abstain/ Εγκαταλείψτε-Φιλοδοξήστε-Αποφύγετε) για την Τουρκία:

1. Εγκαταλείψτε τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Μετά από όλα όσα ζούμε τον 21ο αιώνα.

2. Να έχετε φιλοδοξίες για να γίνετε πιο Ευρωπαίοι. Λιγότερο νεο-οθωμανοί. Αυτό θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον τουρκικό λαό.

3. Αποφύγετε τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες.

Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα, Μεβλούτ, που ξεχάσατε να αναφέρετε ξανά: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διαφορά μας, αγαπητέ μου φίλε. Ευτυχισμένο το 2021!» 

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε γράψει «Αγαπητέ Νίκο, εδώ είναι μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος - σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας δίκαια, ειλικρινά και τίμια.»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM