Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και προστασίας του Πολίτη, μετά και την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

 

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Σημειώνεται ότι την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η βάναυση επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από κουκουλοφόρους μέσα στο γραφείο του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρύτανη ενημερώνοντάς τον ότι θα κληθεί να δώσει κατάθεση για όσα υπέστη το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του. Στόχος είναι φυσικά ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών που πέρασαν πλακάτ με σύνθημα υπέρ των καταλήψεων γύρω από τον λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη και δημοσίευσαν φωτογραφία σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

 

 

Οι κουκουλοφόροι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορούσαν γάντια, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο πολλοί από αυτούς να μην έχουν καμία σχέση με το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα και έγγραφα. Μπήκαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του επιτέθηκαν σωματικά. Στη συνέχεια προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αποχώρησαν.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr