Απεργία την Πρωτομαγιά

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης άφησε να περάσουν 8 μήνες χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στην πανδημία

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης άφησε να περάσουν 8 μήνες χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στην πανδημία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «εγκληματική αδράνεια».

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Φοβάμαι ότι πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει. Και αυτό όπως και άλλα αποσπασματικά μέτρα που διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί. Και αυτό γιατί άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στη πανδημία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν ήταν αναμενόμενο «ότι θα μας έβρισκε σε αυτή τη κατάσταση».

« Άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο. Δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή. Άφησε τους πολίτες μόνους απέναντι στην ατομική τους ευθύνη. Μόνους απέναντι στο συνωστισμό στα λεωφορεία και στο Μετρό. Μόνους απέναντι στα διαγνωστικά τεστ που δεν συνταγογραφούνται. Μόνους στα μέσα προστασίας και στις μάσκες που έγιναν ανέκδοτο για τα παιδιά μας στα σχολεία, που άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Η μόνη του έγνοια αυτούς τους οκτώ μήνες, δεν ήταν η πανδημία. Αλλά να ψηφίζει νομοσχέδια για τη πτώχευση των πολιτών και τη ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας τους. Και να προωθεί διατάξεις που καταργούν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε ακόμη.

Οι ημέρες που έρχονται θα είναι δραματικές, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τα νοσοκομεία μας ήδη ασφυκτιούν από το βάρος. Οι αυξημένες ανάγκες για ΜΕΘ ήδη καλύπτονται με δυσκολία. Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται, έχει τις τελευταίες μέρες τριπλασιαστεί», συμπλήρωσε.

«Η ευθύνη για την εγκληματική αδράνεια των τελευταίων μηνών ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη και στη κυβέρνησή του», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό έστω και τώρα να «αφήσει την προπαγάνδα» και να πάρει ουσιαστικά μέτρα.

«Να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Να επιτάξει ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Να προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ. Να εντάξει άμεσα στα δρομολόγια τα 270 λεωφορεία και τρόλεϊ που είναι παρκαρισμένα στα αμαξοστάσια. Να λάβει ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, αντί να κοκορεύεται χωρίς ντροπή, ότι είναι δικό του το μαξιλάρι», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές. Απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης. Όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα. Για να αποτρέψουμε τουλάχιστον τα χειρότερα», υπογράμμισε ακόμη στη δήλωσή του.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM