Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης σήμερα- Τι ισχύει για μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης σήμερα- Τι ισχύει για μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης σήμερα- Τι ισχύει για μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας (Eurokinissi)
0

Με στόχο την αποφυγή ενός γενικευμένου lockdown, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναγγέλλει σήμερα νέα δέσμη μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, με διάρκεια ενός μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκαν κατά πληροφορίες δύο μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει επιβολή έκτακτων μέτρων σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα από τη διαβάθμιση κινδύνου των περιοχών, αλλά και σειρά μέτρων στις πορτοκαλί περιοχές.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η καθολική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα σε εσωτερικού και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Η μόνη διαφορά στην τήρηση του μέτρου είναι ότι στις χαμηλά επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι επιβεβλημένη όταν και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Αντίθετα σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, χωρίς εξαιρέσεις.

Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων επιβάλλεται σε όλη τη χώρα ανεξαιρέτως ενώ στον τομέα της εστίασης, η εισήγηση των ειδικών περιλαμβάνει το κλείσιμο των εστιατορίων και των λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00.

Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, θα ξεκινά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία και θα ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Kατά τις ίδιες ώρες θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας.

Η τελευταία αυτή εισήγηση της Επιτροπής αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίησή της, γεγονός που ίσως την καταστήσει και ανενεργή.

Ακόμη, έχει προταθεί και η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τελική εισήγηση από την Επιτροπή Ειδικών είναι η επέκταση της τηλεργασίας στο 50% όπου είναι εφικτό και της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια. Με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.

 

Τι αλλάζει στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Την ίδια ώρα στο «κόκκινο» πέρασαν από τις 6 τα ξημερώματα σήμερα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, ενώ συνολικά 14 περιφερειακές ενότητες αλλάζουν επίπεδο, στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Από σήμερα περνούν στο «πορτοκαλί», δηλαδή το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) οι περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας , Πιερίας και Χαλκιδικής. Έτσι, σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται πλέον 19 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, στο «κίτρινο»- το επίπεδο 2 (επιτήρησης)- περνούν από σήμερα οι περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ