Πέτσας για Βαρώσια: Σαν να κοροϊδεύει όλη την Ευρώπη ο Ερντογάν- Μετά τη Σύνοδο οι διερευνητικές επαφές

Πέτσας για Βαρώσια: Σαν να κοροϊδεύει όλη την Ευρώπη ο Ερντογάν- Μετά τη Σύνοδο οι διερευνητικές επαφές Facebook Twitter
EPA
0

Οι διερευνητικές επαφές της Ελλάδας με την Τουρκία θα ξεκινήσουν πιθανότατα μετά τη Σύνοδο Κορυφής (15-16 Οκτωβρίου), δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, είπε ότι σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις στη θάλασσα «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια σταθερή αποκλιμάκωση. Ευχής έργο θα είναι να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές για να λύσουμε αυτή την πηγή έντασης».

Όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα βρει απέναντί της την Ευρώπη, στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, μετά την απόφαση να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματά του, στο σημείο 18, λέει στον κ. Ερντογάν να μην κάνει ακριβώς αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο. Και κάνει ακριβώς το ανάποδο. Επομένως θα βρει απέναντί του όχι την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι σαν να κοροϊδεύει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό θα το βρει μπροστά του 15-16 Οκτωβρίου», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε με ανακοίνωσή του την ακύρωση της απόφασης για τα Βαρώσια και κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην κάνουν μονομερείς ενέργειες που μπορεί να αυξήσουν τις εντάσεις στην Κύπρο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το καθεστώς των Βαρωσίων καθορίζεται από τα προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Σε ό,τι αφορά δημοσίευμα της «Καθημερινής», για εισηγήσεις μείωσης ή κατάργησης του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια ελάφρυνσης, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Στις ίδιες δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανακοίνωσης παροχών ή μείωσης φόρων από τον πρωθυπουργό. Είναι πιθανό εφόσον υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM