Πρόεδρος της Microsoft: Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα για την επένδυση

Πρόεδρος της Microsoft: Γιατί επιλέξαμε την Ελλάδα για την επένδυση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το «παρασκήνιο» της επένδυσης, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, της Microsoft στην Ελλάδα αποκάλυψε ο πρόεδρος της αμερικάνικης εταιρείας.

Ο κ. Μπραντ Σμιθ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση των δύο ανδρών στο Νταβός ήταν εκείνος που επέμενε στη δημιουργία ενός Κέντρου Δεδομένων στην Ελλάδα.

Όπως υποστήριξε, η μεγάλη υπεραξία της επένδυσης δεν είναι τόσο το ύψος της επένδυσης από την εταιρεία, όσο η δυνατότητα που θα δοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο πρόεδρος της εταιρείας, είχε αναφερθεί στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι η κίνηση της Microsoft «αντανακλά την αισιοδοξία μας για το μέλλον της Ελλάδας και την οικονομική ανάπτυξη».

«Πιστεύω ότι η επένδυσή μας σήμερα, η οποία είναι σε μεγάλη διαφορά η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η Microsoft στην Ελλάδα, είναι μια αντανάκλαση όλων των παραπάνω. Είναι μια "ψήφος εμπιστοσύνης" στην ελληνική οικονομία, στην κυβέρνησή σας που βλέπει μπροστά, στο ταλέντο της χώρας, στην αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη και νομίζω ίσως το πιο σημαντικό, στο τι πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει η ψηφιακή τεχνολογία για να ενεργοποιήσει όλα αυτά τα πράγματα» τόνισε ο κ. Σμιθ.

Όπως περιέγραψε: «Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Πρωθυπουργό στο Νταβός. Υπήρχαν μερικά πράγματα που μας ενδιέφεραν, είχαμε ήδη αρχίσει να σχεδιάζουμε μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης γύρω από τον πολιτισμό, αλλά ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: είπε ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι καλά, σκεφτείτε όμως μια επένδυση για Κέντρο Δεδομένων. Αυτός είναι που πραγματικά επιτάχυνε τη σκέψη μας. Ήμουν εδώ τον Φεβρουάριο και συνεχίσαμε να μιλάμε εξ αποστάσεως με ψηφιακές συναντήσεις, τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούλιο και ήξερα ότι θα ερχόμουν ξανά εδώ τον Οκτώβριο και είπαμε να προσπαθήσουμε να τα κλείσουμε όλα. Και νομίζω ότι είναι απλώς καταπληκτικό ότι τα καταφέραμε».

Αναφερόμενος στο μέγεθος της επένδυσης ο πρόεδρος της Microsoft σημείωσε ότι η επένδυση απαιτεί μια πολύ μεγάλη δέσμευση κεφαλαίου. Είναι ένα τεράστιο κατασκευαστικό έργο που αφορά τις εκτάσεις, τα κτίρια, τους υπολογιστές, τις μπαταρίες κι όλα τα υπόλοιπα υπογράμμισε.

«Μιλάμε για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Προσθέτουμε κι άλλες επενδύσεις εδώ, με την πιο σημαντική να θεωρώ, από την άποψη του αντίκτυπου που θα έχει, τη δέσμευση πως θα βοηθήσουμε ώστε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες τα επόμενα πέντε χρόνια. Άρα υπάρχουν πολλά διαφορετικά κομμάτια αυτής της επένδυσης και πιστεύω πως είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να σκεφτούν ότι θα επενδύσουμε μεν πολλά χρήματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ο αντίκτυπος που θα έχει αυτή η επένδυση.

Νομίζω ότι θα κάνει την εμπειρία της πληροφορικής πιο προσιτή. Τα πράγματα θα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα. Θα είναι ασφαλέστερα και φθηνότερα. Έτσι, αν θέλετε εμείς βάζουμε την υποδομή για αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι το μέσο για να πετύχουμε την πρόοδο που θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων δημιουργώντας θέσεις εργασίας» κατέληξε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM