Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Μειοψηφίες ανορθολογισμού που αγγίζει τα όρια της παράνοιας- Live η συζήτηση στη Βουλή

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Μειοψηφίες ανορθολογισμού που αγγίζει τα όρια της παράνοιας- Live η συζήτηση στη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην Ελλάδα υπάρχουν μειοψηφίες ανορθολογισμού, που συχνά αγγίζει τα όρια της παράνοιας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για τις συνέπειες του κορωνοϊού. 

«Πάρα το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συντάσσεται με τις επιταγές των ειδικών, υπάρχουν μικρές μειοψηφίες ανορθολογισμού που συχνά αγγίζει τα όρια της παράνοιας», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και συμπλήρωσε: 


«Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτές τις εστίες ανορθολογισμού να σταθούμε όλοι με υπευθυνότητα και αν μη τι άλλο να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε βασικές πολιτικές επιλογές που μας επιτάσσουν οι ειδικοί. Όπως για παράδειγμα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας που στο παρόν στάδιο της πανδημίας είναι το πιο σίγουρο μέσο για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας χωρίς να υποστούμε τις αρνητικές συνέπειες από ένα περαιτέρω περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας».

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εύκολες ρητορικές κορώνες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την αντιπολίτευση να μην μετατραπεί η συζήτηση για αυτή τη σοβαρή υπόθεση σε μια άγονη κομματική διαμάχη. «Υπάρχουν πεδία στα οποία μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις πολιτικές μας διαφωνίες. Σήμερα όμως προέχει η αλήθεια και η κοινή δράση», ανέφερε ακόμη. 

«Ο κορωνοϊός μπορεί να ακολουθεί τη δική του εξέλιξη, αποκτά νέους τρόπους διασποράς, αποκτά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να συμφωνήσουν σε μια ελάχιστη κοινή βάση. Ό,τι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται, παίρνονται με γνώμονα τα πορίσματα της επιστήμης αλλά και με την παραδοχή ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, δυναμικές και γι' αυτό και απαιτούν σύνθετα και δυναμικά μοντέλα τα οποία θα ανταποκρίνονται στην κάθε στιγμή», συνέχισε ο πρωθυπουργός. 

Η συζήτηση πραγματοποιείται στη Βουλή και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Μετά τον πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών κομμάτων και ενός ή δύο υπουργών, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 7.9.2020

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM