Κορωνοϊός: Νέο σποτ για την επιστροφή των εκδρομέων - «Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό»

Κορωνοϊός: Νέο σποτ για την επιστροφή των εκδρομέων - «Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό» Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε το νέο σποτ στο Twitter
0

Μήνυμα στους νέους της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του νέου σποτ για τον κορωνοϊό που δημοσίευσε στο Twitter. 

Το νέο σποτ έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους εκδρομείς που επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενδεχομένως σε γονείς ή παππούδες και ευπαθείς ομάδες, ώστε να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους τους.

«Μπορεί για λίγο να αψήφησες τα μέτρα προστασίας και να ξέχασες τον κορονοϊό. Κάνε, όμως, έστω και τώρα τη διαφορά: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή, προσέχουμε διπλά και σταματάμε εδώ τη διασπορά: Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό» ανέφερε στην αναρτησή του ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας το μότο της καμπάνιας.


Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος είχε αναφερθεί στους κινδύνους των μετακινήσεων του Αυγούστου. Εξήγησε πως διανύουμε μια διαφορετική και πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση από το Μάρτιο. Τότε ο καθένας ήταν σπίτι, τώρα η παράμετρος είναι άλλη, καθώς υπάρχει μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων και γίνεται μεταφορά του ιού από τη μια περιοχή στην άλλη, τόνισε.

«Και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν» σημείωσε, προσθέτοντας πως, αν θέλουν να κάνουν τεστ, πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επωάσεως σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM