Στο Κάιρο εκτάκτως ο Δένδιας - Κοντά σε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες

Στο Κάιρο εκτάκτως ο Δένδιας - Κοντά σε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες Facebook Twitter
Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, θα είναι η οριοθέτηση AOZ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου - ΕUROKINISSI
0

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στο Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας που θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα είναι η οριοθέτηση AOZ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το «Βήμα», Ελλάδα και Αίγυπτος βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, δεν αποκλείεται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η συμφωνία, η οποία με βάση όλες τις ενδείξεις θα αφορά σε μερική οριοθέτηση, να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Τι μεταδίδουν τα αιγυπτιακά μέσα

Όπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι θα υποδεχτεί στο υπουργείο τον Έλληνα ομόλογό του.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί θα συμμμετάσχουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα see.news, «πηγές επιβεβαίωσαν πως θα υπάρξει συναίνεση μεταξύ τω δύο πλευρών στην υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, τονίζοντας πως μετά την υπογραφή οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ο Δένδιας ανακοίνωσε πως θα επισκεπτόταν την Αίγυπτο για να σφραγίσει μια ανάλογη συμφωνία» .

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM