Μητσοτάκης: Άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση - Δεν έχουμε περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι

Μητσοτάκης: Άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση - Δεν έχουμε περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι Facebook Twitter
0

Την ελπίδα του για μία συμφωνία σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη νέα, τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση. 

«Διαπραγματευόμαστε επί τρεις ημέρες πλέον και προφανώς δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο» σχολίασε ο πρωθυπουργός.


«Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτοί οι συμβιβασμοί δεν μπορεί να είναι τέτοιοι που να αποδυναμώσουν τη φιλοδοξία μας για μία γενναία Ευρωπαϊκή απόκριση στην κρίση του κορωνοϊού και την οικονομική κατάρρευση που έχει προκαλέσει» πρόσθεσε, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στις βόρειες χώρες που για την ώρα εμφανίζονται ανυποχώρητες και στις συμβιβαστικές προτάσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

«Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά τις προειδοποιήσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου πως είναι πιθανό να μην επιτευχθεί συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Μακρόν: Χρειαζόμαστε ενότητα

 

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε νωρίτερα ότι υπάρχει μια προθυμία για συμβιβασμό ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα ταμείο οικονομικής ανάκαμψης, αλλά αυτή δεν πρέπει να είναι εις βάρος των φιλοδοξιών για την Ένωση.

«Η προθυμία για συμβιβασμό δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει από τη νόμιμη φιλοδοξία που πρέπει να έχουμε», είπε κατά την άφιξή του για την τρίτη ημέρα της συνόδου κορυφής. «Θα δούμε τις ερχόμενες ώρες αν αυτά τα δύο είναι συμβατά. Δεν είναι θέμα αρχής, αλλά γιατί αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, και επειδή οι χώρες μας το χρειάζονται - και χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ενότητα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM