Απόλυτα προετοιμασμένη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι η Ελλάδα, διαμηνύει ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

 

Σχολιάζοντας την στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο ΥΕΘΑ, μιλώντας στο Star Channel, σχολίασε πως «ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική.

 

Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Απαντώντας δε, σε ερώτηση αν είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης - όπως είπε χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος- o υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως «Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή.

 

Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!».