Τρία νέα προγράμματα, για τη στήριξη επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 

Τα τρία νέα προγράμματα που δρομολογούνται είναι συνολικού ύψους 92 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανέφερε για τα τρία προγράμματα:

  • Το πρώτο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.
  • Το δεύτερο, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.
  • Και το τρίτο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι εντός του Ιουλίου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Σε αυτό τον κύκλο θα προστεθεί το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου να διαμορφωθεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στα εργαλεία ρευστότητας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προστίθεται ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου που προβλέπει 350 εκατ. ευρώ για τη γενική επιχειρηματικότητα και 150 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις.

 

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι την Τρίτη (2/6) περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα δουν μεσοσταθμική αύξηση περίπου 100 ευρώ, μικτά, στις επικουρικές συντάξεις.