Μπακογιάννη: «Ο Ερντογάν θα στραφεί προς την Ευρώπη» - Τα επόμενα βήματα της Τουρκίας

Μπακογιάννη: «Ο Ερντογάν θα στραφεί προς την Ευρώπη» - Τα επόμενα βήματα της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Τα επόμενα βήματα της Τουρκίας ανέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του».

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε άνθρωπο του κεμαλικού μετώπου (Ιμάμογλου) να έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση και "ρίχνει" 5 μονάδες στον Ερντογάν», ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και έχει πλέον και μεγάλη κοινωνική αντίδραση στις μεγάλες τουρκικές πόλεις «κάτι που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις».

Όπως τόνισε, «το γεγονός αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο εκνευρισμό στο τουρκικό κατεστημένο και προσπαθεί αυτή τη στιγμή να πετύχει κάποιου είδους νίκη, μετά και την δεινή ήττα στον Έβρο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέας τουρκικής πίεσης στον Έβρο, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν θα ξαναδοκιμάσει γρήγορα γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα είναι καλά θωρακισμένη και γιατί «γύρισε μπούμερανγκ αυτή η πολιτική από την ΕΕ».

«Πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα ρίξει το βάρος του στη Λιβύη όπου εκεί είχε πράγματι κάποιες επιτυχίες, διότι μπόρεσε να οπισθοδρομήσει ο Χάφταρ. Η άποψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα και μάλλον περισσότερο γρήγορα από αργά θα στραφεί προς την Ευρώπη», σημείωσε η ίδια.

Σχετικά με τις προαναγγελίες τουρκικών γεωτρήσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο και η Άγκυρα ξέρει καλά ότι τέτοιου είδους κινήσεις ενέχουν μεγάλους κινδύνους.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πάρα πολύ καλά θωρακισμένη από τις συμμαχίες της, από τη στήριξη που έχει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου και το ξέρει πολύ καλά ο Ερντογάν», ανέφερε, επισημαίνοντας πως «η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και νηφαλιότητα, στέλνοντας σταθερά μηνύματα».

«Η Ελλάδα έχει κάθε διάθεση για διάλογο με την Τουρκία, αλλά έναν διάλογο ο οποίος δεν θα προκύπτει από πιέσεις και εκβιασμούς», κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ