Για τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού και τον εκτιμώμενο χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

 

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

 

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανέφερε πως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.