Κεραμέως για κλειστά σχολεία: «Μπορεί να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα»

Κεραμέως για κλειστά σχολεία: «Μπορεί να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα» Facebook Twitter
0

Για τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού και τον εκτιμώμενο χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανέφερε πως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM