Αναφορά στον Ρουβίκωνα και «σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να αποδίδουν δίκαιο», έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, απαντώντας σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία και την ασφάλεια.

 

«Ο Ρουβίκωνας και ο κάθε Ρουβίκωνας, ή θα συμμορφωθεί με τον νόμο, ή θα υποστεί τις συνέπειες, Και αυτό είναι πολύ καθαρό. Και είναι δήλωσή μου, που αφορά όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να αποδίδουν δίκαιο σε αυτή τη χώρα» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι όλη η αστυνομία είναι εκεί. «Σε λίγες εβδομάδες θα είναι μια κανονική γειτονιά. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί από αυτά που υπήρχαν 40 χρόνια. Θα αποδώσουμε τη γειτονιά στους κατοίκους», συμπλήρωσε.

 

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι είναι «ακέραιος», στην καταληκτική ομιλία του επί της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, στη δευτερολογία της, η Όλγα Γεροβασίλη, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι «κάποιοι πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς τον κ. Χρυσοχοΐδη για την πορεία του προηγούμενου διαγωνισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες. Ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε για τον διαγωνισμό μας. Όμως η σπουδή την πρώτη ημέρα να σταματήσει αυτός ο διαγωνισμός, που αποδεδειγμένα δεν είχε πρόβλημα, εγείρει κάποιες υποψίες, όχι σε μένα κατ' ανάγκην».

 

«Ούτε εγώ έχω πάρει καταγγελία για το παρόντα διαγωνισμό. Το θέμα είναι εσείς, τι υιοθετείτε. Το ερώτημα καταλήγει να είναι πόσες εταιρίες θα 'ρθούνε. Θα το δούμε συντόμως, όταν θα κατατεθούν οι προσφορές, εάν θα δουλέψει ο ανταγωνισμός. Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψει ο ανταγωνισμός, διότι ο διαγωνισμός είναι ακέραιος», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr