Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου για την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

 

Το βράδυ της Δευτέρας, πρώην δημοσιογράφος βρέθηκε φιλοξενούμενος σε εκπομπή της ΕΡΤ και, ενώ συνομιλούσε με τον Πάνο Ρήγα του ΣΥΡΙΖΑ για το διεθνές δίκαιο, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τον ρώτησε σχετικά «Δεν χαρήκατε καθόλου πάντως που έφαγε την βόμβα ο Σουλεϊμανί;» για να εισπράξει την επίκριση από τον συνομιλητή του.«Δεν είπα ότι είμαι υπέρ, είπα ότι μπορεί κάπου μέσα μου να το χάρηκα», σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ πως με την δημόσια τοποθέτησή του θέτει υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή. «Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος αποτελεί τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί - οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του» καταλήγει η Κουμουνδούρου. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί είναι επικίνδυνες. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή.

 

»Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος αποτελεί τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί - οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του. Σε διαφορετική περίπτωση, η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα».