Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Χάφταρ: «Ήρθαμε να συζητήσουμε για την ειρήνη»

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Χάφταρ: «Ήρθαμε να συζητήσουμε για την ειρήνη» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

«Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χάφταρ προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ξεκίνησε γύρω στις 13.15 και δεν έγιναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Βουλή καθώς ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν είναι αρχηγός κράτους και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Χάφταρ: «Ήρθαμε να συζητήσουμε για την ειρήνη» Facebook Twitter
EUROKINISSI

Νωρίτερα ο στρατάρχης Χάφταρ είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπου έγινε σαφές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με δυνάμεις στην Λιβύη.

«Είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον στρατάρχη Χάφταρ για όλα τα θέματα. Την κατάσταση στη Λιβύη, την διάσκεψη στο Βερολίνο και την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε κατάπαυση πυρός, απομάκρυνση των μισθοφόρων και ακύρωση των παράνομων μνημονίων», δήλωσε ο κ. Δένδιας αμέσως μετά τη συνάντηση.

Το ευτυχές είναι ότι ο Χάφταρ συμφώνησε σε όλα τα παραπάνω. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, υπογράμμισε.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM